Az éttermi protokoll érdekességei

Gyakran felmerül a kérdés, Ki lép be először? Az etikett szabályai szerint, meglepő módon a férfi. Miért? Mert az étterem belseje, lényegében egy ismeretlen terület számukra és az evolúciós séma szerint, mindig a férfi feladata megvédeni a nőt, mindenféle váratlan szituációban.

Az előző gondolatmenet természetes folytatása, hogy az éttermen belül is a férfi megy elől és választ asztalt, amit természetesen illik a társaság méretéhez igazítania. Előzetes foglalás esetén viszont a pincér segíti az eligazodást és az ő feladata lesz az asztalhoz vezetés és a megfelelő méretű helyszín biztosítása.

A hölgyek elsőbbsége a rendelésnél következik.  A férfi dolga pedig, hogy párjának kívánságát Ő közvetítse a pincér felé.

Ha a párod nem annyira éhes és keveset szeretne rendelni magának, akkor te is rendelj magadnak keveset. Nem szerencsés partneredet azzal untatni, hogy 6 fogást is végig eszel, míg Ő csupán egy salátát fogyaszt.

Természetesen a bor kiválasztásnál is illik a hölgyek preferenciáit szem előtt tartani ezért, ha párod fehér bort szeretne inni, te pedig vöröset, akkor a fehéret illik rendelni. A hölgyeket akkor is megilleti a választás joga, ha csak kevés bort kívánna meginni a kiválasztott palackból.

És mivel a tudás, akkor értékes, ha a gyakorlatban is használjuk, éljünk bátran a DiningHour nyújtotta lehetőségekkel.

Használd a DiningHour kedvezményeket! Foglalj kedvezményesen egy kattintással a DiningHour honlapján vagy töltsd le ingyenesen az alkalmazást az App Storeból vagy a Play Áruházból !

2018-11-08T14:26:19+00:00

Recent Posts

Contact Info

4/55-57, Moylan Street, Bentleigh East - 3165 Victoria, Australia

Phone: +61-3-9578-9494

Web: DiningHour