Ti mire tippelnétek, melyik Budapest első számú desszertje?

Végeztünk egy kis kutatást, és nagy örömünkre a pesti étterem látogatók, a magyar konyha desszertjeit választják leggyakrabban étkezésük végén.

Meglepődve tapasztaltuk, hogy gyermekkorunk kedvencei, sok esetben megelőzik a nemzetközi süti világ különlegességeit.

Azt is örömmel tapasztaltuk, hogy a fine dining éttermek – a határon túli finomságok mellett – felkínálják étlapjukban a nagymamáink által készített desszerteket is. Persze egy kis csavarral és újítással fűszerezve a megszokott ízeket; bennünk is felkeltve ezzel az otthoni kísérletező, újragondolási kedvet.

Rögtönzött házi kutatásunk természetesen a DiningHour éttermeire irányult, mely igen széles palettán kínálja a hazai és nemzetközi konyha ízeit – hogy mennyire széles repertoárból merítettünk, annak megtapasztalására érdemes ellátogatni a DiningHour honlapjára.

És most jöjjenek az eredmények, azzal a megjegyzéssel, hogy a fagylaltokat és sajtválogatásokat nem számítottuk bele a versenybe, hisz ezek szinte minden étlapon fellelhetőek.

  • Az abszolút győztes: a somlói galuska lett! Vagyis a somlói galuskát választjuk leggyakrabban záró fogásként étkezéseink végén.
  • Ezt követi a nemzetközi konyha néhány finomsága: a sajttorta, a csokoládé szuflé illeve a panna cotta.
  • majd újra visszatérnek a magyar ízek a dobogóra, hiszen gyakori választásnak bizonyult a rétes, a madártej és a túrógombóc is.

Ti mit választanátok?

Számotokra mi lenne az a desszert, amit szívesen elfogyasztanátok akár egy street food, akár egy fine dining étteremben?

Kérünk, írjátok meg nekünk és mi örömmel tolmácsoljuk az éttermek felé, hogy kedvenceitekkel ott is találkozhassatok.

Addig is finom sütizéseket kívánunk, melyhez érdemes igénybe venni a DiningHour kedvezményeket!

Foglalás kedvezményesen, egy kattintással a DiningHour honlapján vagy töltsd le ingyenesen a DiningHour alkalmazást az App Storeból vagy a Play Áruházból.